Welcome!
Non c'è amore più sincero che l'amore per il cibo. George Bernard Shaw
♥ Il cibo è amore ♥ ;)venerdì 24 dicembre 2010
Biscotti candy cane
sabato 18 dicembre 2010
Birthday cake - torta brownies
venerdì 26 novembre 2010
Glazura de ciocolata (bucatarul.ro)
- 2 ciocolate cu lapte (amarui sau albe,dupa preferinta)
- 100 ml frisca lichida
- 50 g unt.
Pregatesti asa:
- Intr-un vas teflonat se pun ciocolatele rupte in bucatele, frisca lichida si untul.
- Se pune vasul la foc mic si se amesteca continuu cu o lingurita de lemn pana la completa dizolvare si omogenizare a ingredientelor.
- Va rezulta o crema lucioasa si consistenta care poate fi folosita ,nu inainte de a o lasa un pic sa se raceasca , la ornarea prajiturilor si torturilor.
- Cantitatea de mai sus e suficienta pentru un tort mare.
- Pofta buna!
martedì 23 novembre 2010
Conopida la cuptor - Cavolfiore al forno
Timp de preparare:
45 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 buc. conopida, 200 gr. cascaval razuit sau brinza, pesmet, 2 oua, smintina, sare, piper
Mod de preparare:
Se pune un strat de conopida peste care se pune pesmet, cascaval si apoi cite doua linguri de smintina. Se condimenteaza stratul cu sare si piper dupa gust si se continua sa se puna straturile asa cum am descris mai sus pina se termina conopida.
Se pune la cuptor (incalzit 5 min. la 220 grade) vasul si se lasa 10 minute. In acest timp se bat ouale cu putina sare si cu 2 linguri de smintina. Se scoate vasul si se toarna deasupra acest amestec si apoi se mai lasa la cuptor pina compozitia formeaza deasupra o coaja aurie.
Bon bon con philadelphia
2 cucchiai di philadelphia (o altro formaggio cremoso)
1 pacchetto di crackers
1 fetta di prosciutto (o altro affettato)
Procedimento:
Mescolare il philadelphia con i crackers preventivamente rotti già dentro il sacchetto.
Aggiungere al composto l'affettato tagliato a pezzetti.
Formare delle palline.
Disporre su un piatto e mettere in frigo.
Salam de biscuiti
Salata de caracatita
Jacket Potato
Si inforni poscia la grande patata a 175/180 gradi per almeno un'ora e mezza, anche due. L'importante è che la buccia diventi libidinosamente croccante.
A cottura ultimata, si ritiri la grande patata dal forno, la si spacchi a metà ma non fino in fondo (le due metà dovranno rimanere unite), si scavi un po' per smuoverne la succulenta polpa e la si misceli con una dose generosa di buon burro salato, sale in scaglie, pepe, erba cipollina se piace e formaggio Cheddar a media stagionatura.
Mangiare immediatamente!
domenica 21 novembre 2010
giovedì 4 novembre 2010
martedì 2 novembre 2010
Fantasmini di Halloween
La ricetta l'ho presa qui dove potete vedere anche le foto passo per passo.
Per circa 30 fantasmini
- Burro
100 g - Cioccolato
fondente 25 gr - Farina
100 g
Fate ammorbidire il burro, mescolandolo con un cucchiaio, fino ad ottenere una crema (1). Unite al burro la farina (2) e lo zucchero (3) amalgamando il tutto per bene.
Incorporate quindi gli albumi poco alla volta (4) mescolando il composto fino ad ottenere una crema abbastanza densa e liscia (5). Nel frattempo fate preriscaldare il forno a 180° e rivestite una teglia con della carta da forno; prendete il composto con un cucchiaino e spalmatelo con il dorso del cucchiaino stesso sulla teglia, formando un cerchio di circa 8-10 cm di diametro (6) piuttosto sottile di spessore. Ripetete la stessa operazione fino a che avrete terminato il composto.
Infornate il tutto per 5 minuti finchè i bordi dei cerchi non iniziano a colorirsi, quindi estraete i cerchi dal forno, staccateli dalla teglia (7) e metteteli in una tazzina da caffè (o in un piccolo stampo di metallo) e lasciateli raffreddare (8) ; estraete i fantasmini quando si saranno induriti. Nel frattempo preparate il cioccolato per le decorazioni sciogliendolo a bagnomaria e mettendolo in un cornetto preparato con la carta da forno. Disegnate col cioccolato gli occhi e la bocca (9) dei vostri fantasmini, lasciate solidificare il cioccolato e cospargete i vostri fantasmini con lo zucchero a velo per ottenere un vero "effetto fantasma".
■ Consiglio
Se il cioccolato fondente non vi piace, potete sostituirlo con quello al latte ma, ricordate che il cioccolato fondente si asciuga prima e meglio e vi garantisce quindi un migliore effetto.
Potete realizzare anche fantasmini colorati: basterà aggiungere al composto un pò di colorante per alimenti, del colore che preferite ed il gioco è fatto!
lunedì 1 novembre 2010
Sagra della castagna e del tartufo
E un orasel dragut, merita vizitat daca sunteti in zona, orasel bogat cu cladiri, case frumoase.
O bogatie de produse anul acesta si un tort- trunchi care a intrat in cartea recordurilor: 21,1 m lungime!
castane afumate

compot de castane si o trufa alba (neagra in spatele ei)
Bellissima questa sagra che si tiene ogni anno in un paesino molto carino, Bagnoli Irpino.
Tantissimi prodotti, tutti a base di castagne e tartufo. Per chi non conosce, si fa di tutto con questi due ingredienti, dai dolci, salati, carne, formaggi liquori, birra, vino ecc :))
A noi piace tantissimo lo sciroppo con castagne e le salsicce a gusto di porcini e tartufo.
Curiosità:
Nuovo record per il tronco di castagne di Bagnoli Irpino. Presentato sabato 30 ottobre nel secondo giorno dell'edizione 2010 della mostra mercato del tartufo nero, il dolce simbolo del festival gastronomico altirpino entra nel guinness dei primati toccando quota 21 metri e 10 centimetri di lunghezza Il risultato supera quello dello scorso anni pari a 20 metri e 90 centimetri. Oltre 3 quintali di castagne amalgamate con zucchero, gocce di cioccolato, margarina, liquore strega, pan di spagna per un peso complessivo di 11 quintali di dolce. Il tutto attraverso una lavorazione manuale di una settimana sapientemente realizzata da un team di cuoche bagnolesi formata da Genorosa Scarfò, Maria Iuliano, Maria Meloro, Luigia Tammaro, Anna Tammaro, Teresa Di Capua, Caterina Chieffo e Concetta Frasca. "E' dal 2003 – spiega soddisfatta Genorosa Scarfò – che facciamo questo dolce ed ogni anno superiamo il primato di lunghezza".
venerdì 22 ottobre 2010
Ciambelline salate - Colacei sarati
L'idea mi è venuta quando ho visto delle formine in un negozio. A noi ci piace molto la torta salata in genere, tipo salatini, rustici ecc, e gli ingredienti di queste tortine sono gli stessi, solo che c'è meno farina, il composto deve risultare morbido, come una crema più densa.
Ingredienti:
400 gr farina (circa)
1 cubetto lievito fresco
1 cucchiaio zucchero
1 cucchiaio sale
1 uovo
120 gr burro
200 ml panna da cucina
250 ml latte caldo
100 gr prosciutto tagliato pezzettini piccoli
100 gr formaggi misti tagliati pezzettini piccoli o grattugiato (dolci, salati, piccanti secondo i vostri gusti)
50 gr salame ungherese o milanese (morbido)
Si lavora per prima il lievito fresco con un po' di zucchero e latte caldo, si lascia lievitare per circa 10 minuti. Poi si fa un impasto con tutti gli ingredienti facendo attenzione che questo risulti morbido come una crema. Si lascia lievitare per qualche ora. Poi si tornano nelle formine- forme desiderate (imburrate), io ho usato le ciambelline. Si lasciano al forno a 180° per circa 30 minuti (dipende dalla grandezza delle forme, ovviamente). Provate la cottura comunque con uno stuzzicadenti.

lunedì 18 ottobre 2010
Friptura la gratar si colesterolul
Orice carne fripta la gratar produce substante cancerigene, atat prin arderea grasimilor care se scurg din carne si care imbiba friptura, cat si prin arderea carbunelui. De cand clima a luat-o razna si vara este doar o succesiune de furtuni si canicule, friptura la gratar, in aer liber, pare a fi singura scapare pe care o gasesc orasenii pentru weekend.
Insa clasica friptura la gratar devine cu atat mai periculoasa pentru sanatate pe o astfel de vreme, cand organismul este slabit de efortul adaptarii la temperaturile capricioase. Nutritionistii americani au descoperit opt reguli care reduc sau elimina de-a dreptul riscul imbolnavirii de cancer dintr-o "banala" friptura la gratar.
1. Lasati carnea peste noapte in sos marinat, obtinut din zeama de lamaie, putin ulei de masline si usturoi. Acest sos impiedica in proportie de 90% sa se formeze substantele cancerigne, iar carnea fripta are un gust mult mai bun.
2. Bucatile mai mici de carne se frig mai repede si nu mai au timp sa elibereze substantele toxice, asa ca se recomanda frigaruile, care alterneaza bucatelele de carne cu felii de rosii, ceapa, ardei, usturoi.
3. Cu cat carnea sta mai putin deasupra gratarului, cu atat se impiedica eliberarea substantelor chimice toxice. Daca se baga carnea intai la cuptor si se lasa pana dispare sangele, apoi se pune pe gratar, nu se mai formeaza substantele cancerigene.
4. Puneti o folie de aluminiu alimentar pe gratar. Grasimea nu mai are contact direct cu flacara, nu se mai formeaza substantele toxice si gratarul se curata foarte usor, fara sa ramana pe grile bucatele de carne de la fripturile anterioare, care si ele sunt daunatoare.
5. Folositi gratare bombate, compacte, cu scurgerea grasimilor in santulete in care se pune apa.
6. Carnea se frige fara risc de imbolnavire daca sursa de caldura vine din lateral, cum se pregateste saorma. Sau, dupa model autohton, din vremuri stravechi: intre sursa de foc si carnea de pe rotisor se pune un recipient cu apa in care se scurge grasimea.
7. Carnea de pui se frige cu pielita, apoi aceasta se scoate. Carnea de porc trebuie curatata de grasime; nu se va usca daca este lasata cat trebuie. Pestele, daca este lasat de cu seara in sos marinat, nu mai trebuie tinut decat foarte putin deasupra gratarului.
8. Legumele la gratar nu formeaza substante cancerigene. Se poate face un pat de legume si chiar fructe (pere, de exemplu) pe gratar, peste care se pune carnea marinata sau precoapta.
Daca in timpul mesei se bea si ceai rece, aromat - un antioxidant care neutralizeaza substantele cancerigene - riscul unei mese total nesanatoase este eliminat.
Colesterolul, o problemă ?
Mijloacele media au introdus o adevărată anxietate generală: teama de colesterol.
Oameni de o splendidă sănătate telefonează la cabinet şi cer, cu o voce tremurândă programare pentru "colesterol". Buletinul de analize le adânceşte angoasa, aducându-i pe marginea disperării. "Am două sute. E grav, dom' doctor ?"
Răspundem: nu, nu este grav.
Valoarea normală a colesterolului în România este 280 mg la 100 de ml de sânge.
Dacă este aşa, cum s-a ajuns totuşi că marea majoritate a laboratoarelor tipăresc buletine de analize pe care deja valori de 181 de mg % sunt trecute ca anormal de mari ?
Ei bine, aici este o altă poveste. Una discret ruşinoasă pentru tagma noastră medicală, dar care totuşi trebuie spusă.
Pacienţii sunt rugaţi să nu mai spună nimănui că au aflat de la mine cele ce urmează.
Dacă totuşi vor spune, atunci să nu scrie, iar dacă vor scrie, să nu semneze.
Dacă, totuşi, nesocotind acest sfat, vor semna, eu declar de pe acum că nu ştiu nimic şi că sunt cu totul străin de cele scrise mai jos.
Secretul este că scăderea valorii normale a colesterolului în sânge a urmat o curbă paralelă şi cu puţin ulterioară descoperirii unor medicamente care au proprietatea de a scădea colesterolul.
Astfel, în anii '80, singurul medicament cu această proprietate principală era acidul nicotinic.
Acesta era foarte ieftin şi, dealtfel, avea reacţii adverse importante, care îl făceau de utilitate atât de restrânsă, încât era departe de a trezi interesul firmelor de medicamente. De aceea, cei care vor deschide orice carte de medicină anterioară anului 1980, vor citi acolo valoarea normală a colesterolului, care este de 280 mg %, aşa cum am spus. Intervalul 260-280 mg % impunea atenţie şi regim, dar nu tratament medicamentos.
Odată cu descoperirea unor medicamente mai specifice, care scad colesterolul în mod mai eficient, mai scumpe şi aflate sub patent, interesul firmelor de medicamente pentru această clasă a crescut enorm. Cum numărul pacienţilor cu hipercolesterolemie reală era mic, specialiştii în marketing au făcut diferite socoteli, din care a reieşit că, dacă valoarea normală ar coborî de la 280 la 260 şi medicilor li s-ar induce ideea că este neapărat nevoie de tratament medicamentos cronic peste această valoare, firmele producătoare ar avea numai de câştigat. Cum, cel puţin oficial, valorile normale din fiziologie nu sunt stabilite de firmele de medicamente, ci de medici în baza unor studii, au început a se întruni "vârfurile cercetării medicale", mai întâi în congrese o dată la doi ani prin capitale europene, mai nou în congrese anuale prin locaţii mult mai exotice.
La astfel de "întruniri ştiinţifice mondiale", de regulă însoţite de un bogat program cultural-artistic (de la degustări de licori la safari) există deja obiceiul ca medicii participanţi să prezinte lucrări "ştiinţifice", în care se pretinde, folosindu-se cu multă măiestrie posibilităţile largi ale statisticii, că valorile normale sunt mai mici decât se credea, că există riscuri serioase pentru sănătate la valori care ar fi fost O.K. înainte de congres, că aceste date noi ridică serioase probleme de sănătate publică etc.
Să mai observăm că ceea ce este valabil pentru colesterol este valabil şi pentru valoarea normală a tensiunii arteriale şi (în măsură ceva mai mică ) pentru glicemie.
Extrapolând, putem prevedea încă de pe acum că, dacă mâine va apărea un medicament care să modifice grupa sangvină, poimâine o mare parte dintre cititorii acestei pagini vor afla că suferă de o grupă sangvină de-a dreptul toxică.
Tratamentul hipercolesterolemiei
Dacă valoarea colesterolului este până la 260 mg %, nu este necesar nici un tratament, aşa cum am spus mai sus, deoarece nu putem vorbi de hipercolesterolemie în această situaţie.
Dacă valoarea colesterolului este între 260 şi 279 mg %, este recomandabilă ţinerea unui regim cu evitarea excesului de colesterol, împreună cu repetarea determinării colesterolului şi a fracţiilor sale (raportul HDL versus LDL, dacă nu a fost făcut)
Dacă valoarea colesterolului este între 280 şi 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemiant, cu evitarea smântânei, untului, laptelui gras, cărnii grase şi cu limitarea numărului de gălbenuşuri la 4 pe săptămână (albuşurile nu conţin colesterol).
Se recomandă un regim bogat în peşte (minimum 2 kg pe săptămână ) şi folosirea cu generozitate a cimbrului şi usturoiului.
Toate fructele sunt indicate, dar merele ocupă primul loc în această privinţă.
Din 6 în 6 luni se face evaluarea rezultatelor regimului, dozându-se atât colesterolul total, cât şi fracţiile lui.
Dacă valoarea colesterolului este de 300 mg % sau peste, recomand tratament medicamentos.
De regulă cu Vasilip o tabletă de 10 mg pe zi imediat înainte de masa principală, sau o altă schemă în funcţie de datele culese la consultul medical.
Reevaluare după 3 luni, pentru a vedea dacă dozele sunt eficiente.
Tipuri de întrebări frecvente:
Am colesterolul 245, buletinul de analiză îmi dă această valoare în chenar negru şi în dreptul ei scrie: "above normal range". Şefa laboratorului, când mi-a înmânat buletinul de analiză, m-a rugat să stau jos. Vecinii şi cei din familie sunt îngroziţi de cât de mult colesterol am, iar medicul cardiolog mi-a prescris să iau 6 tablete de Sortis pe zi, spunându-mi că în caz contrar am să fac infarct. Ce este de făcut ?
Răspuns: dacă încă nu aţi citit articolul acesta, citiţi-l.
Laboratorul dă valorile normale în funcţie de ce valori normale se introduc cu ajutorul tastaturii, nu în funcţie de valorile medii a unui grup de 85, 90 sau 95 % dintr-un eşantion considerat sănătos, aşa cum ar trebui, potrivit unei definiţii ştiinţifice a "normalului".
Vecinii şi cei din familie sunt victimele campaniilor media, iar cardiologul ar vrea să primească invitaţie şi sponsorizare şi la congresul de anul viitor de la Ouagadougou .
Dacă nu credeţi toate acestea, intraţi în primul anticariat şi uitaţi-vă în orice carte de medicină anterioară anului 1980 şi vedeţi cât este colesterolul normal.
Am auzit că uleiul de porumb nu conţine colesterol, e adevărat?
Răspuns: nici un ulei nu conţine colesterol, deoarece plantele nu sunt capabile să sintetizeze colesterol ca atare. Deci, orice fruct sau legumă sau cereală este la fel de bună din punctul de vedere al regimului în cazul unei hipercolesterolemii, iar un număr mic de plante sunt în mod deosebit indicate, de exemplu: merele, usturoiul, cimbrul.
Este esenţial să nu mâncaţi de loc: carne grasă şi smântână şi să mâncaţi cât mai puţine gălbenuşuri de ou, care sunt saci cu colesterol. Dimpotrivă, peştele este foarte indicat. Orice fel de peşte şi cu precădere, în mod paradoxal, peştele gras. Deşi laptele şi multe brânzeturi conţin colesterol, ele nu cresc în mod semnificativ colesterolul dacă sunt folosite în cantităţi prudente.
Tratamentul medicamentos al colesterolului are reacţii adverse?
Răspuns: Orice medicament, începând cu banala aspirină, are reacţii adverse.
Cu deosebire un tratament cronic, care se ia cu lunile şi anii, are posibile riscuri. Aceasta nu înseamnă să nu luăm medicamente de loc, ci să o facem atunci când, în urma unui raţionament medical, medicul nostru consideră că beneficiul scontat este mai mare decât riscul potenţial.
Urmez un regim strict vegetarian, şi totuşi colesterolul meu nu scade sub valoarea de 280 mg %.
De unde atâta colesterol, dacă eu în ultimele săptămâni am mâncat numai urzici şi mere?
Răspuns: Această situaţie (relativ rară ) în care vă aflaţi se explică printr-o tulburare reală de metabolism. Aşa cum spuneam, celulele animale sintetizează colesterol, iar cele umane nu fac excepţie. Uneori această sinteză este în exces. Va trebui să urmaţi un tratament medicamentos, în principiu toată viaţa, tratament în lipsa căruia există un mare risc să suferiţi de una sau mai multe din numeroasele boli favorizate de excesul de colesterol: cardiopatia ischemică, accidentul vascular cerebral, etc.
Am colesterolul mărit, dar nu suport să mănânc peşte, iar usturoiul îmi face rău. Ce este de făcut?
Răspuns: În loc de peşte, puteţi folosi numeroasele suplimente alimentare care conţin acizi omega-nesaturaţi, iar în loc de usturoi, încercaţi tablete de usturoi de la farmacie.
De asemenea, la farmacie sau la plafar mai puteţi găsi combinaţii din plante pentru ceaiuri hipolipemiante.
Colesterolul meu total este normal, dar raportul HDL - LDL nu este bun. Ce trebuie să fac?
Răspuns: afectarea raportului dintre "colesterolul bun", adică HDL şi "colesterolul rău", adică LDL are importanţă mai ales în cazurile în care colesterolul normal este crescut sau are valori la limită.
Deci, în cazul dv nu se poate vorbi de hipercolesterolemie. O importanţă mai mare acordată peştelui în alimentaţie ar fi indicată, totuşi.
Mereu aud despre marea problemă a colesterolului crescut. Dar eu am colesterol scăzut, sub limita normală. E vreo problemă ?
Răspuns: nu, deoarece nu există boli care să fie declaşate de prea puţin colesterol, aşa cum există în cazul invers. Totuşi, unele studii sugerează o legătură între colesterolul scăzut (sau la limita inferioară ) şi depresie, fără a se putea preciza dacă e vorba de o legătură de tip cauză-efect sau de o corelare de altă natură.
Dr Mihnea DRAGOMIR
Bucureşti, 16 iulie 2008
Toti bolnavii care au murit de inima in ultima vreme au murit cu colesterolul foarte mic.
E un adevar dovedit statistic.Colesterolul marit nu produce moartea.
venerdì 15 ottobre 2010
Chiocciola briosciata - Melc cu mere si migdale
25 gr di lievito di birra - 25 gr drojdie
250 ml di latte tiepido - 250 ml lapte caldut
2 uova - 2 oua
2 cucchiai zucchero -2 linguri de zahar
60 gr di burro - 60 gr unt
un pizzico di sale - putina sare
Per il ripieno: Pentru umplutura:
200 ml di latte - 200 ml lapte
2 tuorli - 2 galbenusuri
40 gr di farina - 40 gr faina
80 gr di zucchero - 80 gr zahar
aroma limone - aroma lamaie
un pizzico di cannella - putina scortisoara
2 mele tagliate a fettine - 2 mere taiate felii
50 gr di mandorle- 50 gr migdale
Impastare farina, latte tiepido, lievito sbriciolato, le uova, zucchero e sale
Aggiungere per ultimo il burro ammorbidito
Lasciar lievitare per 1 ora (io l'ho lasciato tutta la notte, l'avevo fatto la sera).
Facem aluatul: faina, lapte caldut, drojdia faramitata, ouale, zaharul si sarea. La sfarsit adaugam untul moale.
Lasam la dospit cam o ora (eu l-am lasat toata noaptea, pentru ca l-am facut seara).
Per la crema: Crema:
Riscaldare il latte. Sbattere a parte lo zucchero con i tuorli; unire poi la farina, e l' aroma (o la scorza), la cannella. Quindi unire il latte tiepido e mettere sul fuoco finché non diventa denso
Lasciar raffreddare
Mele e mandorle
Ho tagliato le mele a fettine e messe in acqua con limone (così non si anneriscono)
Incalzim laptele. Frecam galbenusurile cu zahar, punem faina, aroma (sau scoarta), scortisoara. Amestecam cu laptele cald si il lasam pe foc invartind pana devine dens. Lasam sa se raceasca.
Mere-migdale
Taiem merele feliute si le lasam in apa cu lamaie (sa nu se innegreasca)
Riprendiamo l'impasto e lo stendiamo formando un rettangolo. Farcire con la crema fredda, le mele a fettine e le mandorle.
Arrotolare e formare la chiocciola
Con un coltello incidere la chiocciola, formando dei tagli.
Si spennella col uovo sbattuto (l'albume rimasto dai tuorli)
Ora si inforna a 180° per 40 minuti circa.
Dupa ce aluatul e dublat (a crescut foarte frumos!) se intinde o foaie in forma dreptunghiulara. Se intinde crema racita, adaugam merele si migdalele.
Rulam si dam forma melcului.
Cu un cutit facem taieturi pe margine, cum se vad in imagine.
Ungem cu ou batut (albusul ramas de la crema) si punem la cuptorul deja incalzit, la 180°, circa 40 de minute.

domenica 10 ottobre 2010
Cavolini di Bruxelles gratinati - Verzisoare de Bruxelles graten
400 g cavolini - verze de Bruxelles
100 g burro -unt
parmigiano grattugiato -parmezan razalit
due noci - doua nuci
semi di girasole (a piacere) - seminte de floarea soarelui
sale - sare
Mondate i cavoletti togliendo le foglie rovinate più esterne e fateli cuocere al vapore per 15 minuti.
Quando saranno pronti, metteteli in una pirofila da forno, e cospargeteli di parmigiano, semi di girasole o noci, poco sale.
Aggiungete il burro e lasciate nel forno per circa 10 minuti a 200 gradi. Poi accendete qualche minuto il grill, fino a che sulla superficie dei cavoletti si formi una crosticina dorata.
Servite caldi.
De fapt nici nu stiu cum le spune in romana, ca abia in Italia i-am descoperit. Sunt de fapt niste verze in miniatura, mai dulci oarecum si care in Italia se fac cam asa, am ales una din retele care m-a atras mai mult.
Se curata si se fierb pe abur cam 15 minute.
Ii punem intr-o tavita sau cum se vede in imagine (un vas cu rezistenta la cuptor) si presaram parmezan, seminte sau nuci, putina sare. Adaugam untul si lasam la cuptor 10 minute la 200°C. Dam drumul la grill pana cand la suprafata se formeaza o crusta aurie. Se servesc calzi.
Nota: Verzisoare de Bruxelles: au doar 56 de calorii la suta de grame, fiind la fel de “usoare” ca broccoli. Previn aparitia cancerului de san, de esofag sau de stomac. Aroma amaruie a verzisoarelor de Bruxelles poate fi inlaturata cu un strop de lamiie.
Carciofi, Carciofoi - Anghinare
Eu am cunoscut aceasta planta la Napoli. Imi parea ea ciudata pana am gustat-o dar...e buna. Si daca cititi mai sus, e chiar o planta foarte sanatoasa.
Se poate face in mai multe feluri: cel mai simplu , se fierbe si se face ca o salata, cu putina sare, ulei, usturoi, patrunjel. Eu o ador pe carbuni, prajita bine , cu usturoi, patrunjel.
Dar se poate face si umpluta, cu bucatele de salam , sunca si la cuptor. Oricum o faceti, merita s-o incercati.

aici facuta pe carbuni

facuti la cuptor

Nota: Anghinarea: contine vitaminele A si C care sint eficiente in lupta impotriva infectiilor. Are de asemenea un continut ridicat de calciu si fier.
Cannelloni
Ingrediente:
- 1 pachet cannelloni
- ricotta (urda, branza de vaci, etc dupa preferinte)
- bulion sau suc de rosii proaspete (mai indicat)
- 250 gr carne macinata (dupa preferinte)
- 2 linguri ulei de masline
- sare dupa gust
- un catel de usturoi
Se umplu cannelloni cu amestecul de carne-branza, puteti sa va ajutati cu o lingurita.
Cand totul e gata se aseaza cu grija in tava se adauga sosul (e bine sa fie abondant ca sa poata sa fiarba pasta bine) si se lasa la 180° pana pasta e la "dinte" (adica fiarta exact cat trebuie, fara sa se umfle).
Se servesc calzi.
Biscotti di frolla
Che profumo in cucina quando stavano al forno!!!
prendendo spunto da una ricetta presa da un ANTICHISSIMO libricino non illustrato che era da secoli a casa di mia madre.
ingredienti e procedimento:
In una ciotola montate 300gr.di burro morbido con 150gr.di zucchero, dopodiché incorporate 2 uova amalgamandole bene, poi unite al composto 400gr. di farina (un pò x volta), 1/2 cucch.ino di lievito, 1 pizzico di sale e un po' di aroma al limone.
Quando avrete amalgamato bene tutti gli ingredienti mettete l'impasto in una sac a poche con beccuccio a stella (io ho usato un beccuccio a stella aperta n° 4b) e date le forme dei biscotti direttamente sulla placca rivestita con carta da forno. Mettete in forno preriscaldato a 200° x qualche min."
Mi scuso con chi ha postato la ricetta , ma non ricordo il sito.
I miei blog
-
The botanical garden of Naples8 anni fa
-
Un mare di ...pensieri8 anni fa
-
-
-
-
-
Un mondo di emozioni II14 anni fa
-
Let's Napoli II15 anni fa
-
Post più popolari
-
E inutil sa va spun ca e dulcele preferat al Marei..de mica i-a placut si l-a facut chiar ea cu manutele ei de cele mai multe ori :). Uno de...
-
Quest'anno poca fantasia direi, avevo pensato alle macchine ma ha scelto Manuel pochi giorni prima: Ben 10. La torta non sapevo come f...
-
Un dolce che troverete ovunque (penso) in Romania, sicuramente nel nord-ovest, e un dolce che conosco da bambina. Somiglia molto al babà nap...
-
E' la prima volta che uso la farina integrale per fare i biscotti e devo dire...ottimi! La paura che ne sono troppi sparita rapid...
-
Oggi onomastico di Mara, festeggiato perché no, in diretta TV :-)). Due torte per lei oggi: una a pranzo con i nonni (regalo papà) e una fin...
-
Iti trebuie: 2 ciocolate cu lapte (amarui sau albe,dupa preferinta) 100 ml frisca lichida 50 g unt. Pregatesti asa: Intr-un vas tefl...
-
"Beneficiile anghinarei Intalnita si ca planta ornamentala, anghinarea este una dintre plantele care actioneaza foarte puternic. Ang...
-
Sono sempre più numerosi gli studi, italiani ed esteri, che sottolineano le proprietà terapeutiche dell' Aloe arborescens. ...
-
La noce di cocco è il frutto della palma di cocco (nome scientifico Cocos nucifera ), una pianta appartenente alla famiglia delle Areca...
-
La traduzione non è esatta ma non so perché questo tipo di rustico non lo voglio chiamare come in romeno "cornulete". Mi garba di...
Chi sono
Cerca nel blog
Etichette
Archivio blog
-
▼
2010
(45)
-
►
novembre
(11)
- Glazura de ciocolata (bucatarul.ro)
- Conopida la cuptor - Cavolfiore al forno
- Bon bon con philadelphia
- Salam de biscuiti
- Salata de caracatita
- Jacket Potato
- Ricetta Marshmallow Fondant (Pasta di zucchero)
- Ricetta pasta di zucchero; come fare una rosa
- Saratele - Salatini
- Fantasmini di Halloween
- Sagra della castagna e del tartufo
-
►
novembre
(11)
Blogroll (italiano-romana-English)
-
-
-
-
-
-
-
-
kokeshicakes11 anni fa
-
-
-
-
-
-
Blogroll (l.romana)
-
-
-
Supă – cremă de legume2 giorni fa
-
-
-
-
Tort aniversar de ciocolata 18 ani de blog4 settimane fa
-
-
Hello world!5 mesi fa
-
-
-
-
Mucenici moldovenesti de post2 anni fa
-
Hello world!2 anni fa
-
-
1. sosuri5 anni fa
-
-
Cotlet Wellington5 anni fa
-
-
-
Hristos a Inviat!!6 anni fa
-
-
-
Vietnam subiectiv (4)8 anni fa
-
-
-
-
Ovaz cu cocos si banane9 anni fa
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ciorba de salata verde12 anni fa
-
-
Tort cu zmeura si ciocolata15 anni fa
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-