I-am denumit asa dupa forma lor mai ciudata care ...mi-a iesit. De fapt ii facusem in forma lor traditionala, dar mi-au venit cativa si asa :-). Reteta e asemanatoare covrigilor sarbesti pe care am gasit-o pe net, in plus am pus mac in aluat.
Ingrediente:
700 gr de faina tip 0 - farina
200 ml lapte cald - latte caldo
1 lingura de zahar - 1 cucchiaio di zucchero
1 lingurita de sare - 1 cucchiaino di sale
1 cub de drojdie proaspata - 25 g lievito fresco
apa calduta - acqua tiepida
mac - papavero
Pentru finisat: ou batut cu faina si sare.
Alla fine: uovo battuto e sale.
Facem aluatul care trebuie sa iasa moale dar nelipicios. Adaugam apa calduta cat e nevoie daca e tare. Lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza cantitatea.
Pregatim oul batut cu faina si sare, avand grija sa nu formam cocoloase.
Impartim aluatul formam "snururi" si dam forma biscuitilor. (mie mi-au placut tripletii :-)).
Dam drumul cuptorului la 200 °C, asezam covrigii pe o tava lasand distante intre ei. Lasam 10 minute , ii intoarcem, mai lasam 10 si intoarcem , prelingem deasupra compozitia de ou batut cu faina si sare si mai lasam 4-5 minute.
Se pastreaza foarte bine mai multe zile, in pungi de plastic alimentare.
700 gr de faina tip 0 - farina
200 ml lapte cald - latte caldo
1 lingura de zahar - 1 cucchiaio di zucchero
1 lingurita de sare - 1 cucchiaino di sale
1 cub de drojdie proaspata - 25 g lievito fresco
apa calduta - acqua tiepida
mac - papavero
Pentru finisat: ou batut cu faina si sare.
Alla fine: uovo battuto e sale.
Facem aluatul care trebuie sa iasa moale dar nelipicios. Adaugam apa calduta cat e nevoie daca e tare. Lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza cantitatea.
Pregatim oul batut cu faina si sare, avand grija sa nu formam cocoloase.
Impartim aluatul formam "snururi" si dam forma biscuitilor. (mie mi-au placut tripletii :-)).
Dam drumul cuptorului la 200 °C, asezam covrigii pe o tava lasand distante intre ei. Lasam 10 minute , ii intoarcem, mai lasam 10 si intoarcem , prelingem deasupra compozitia de ou batut cu faina si sare si mai lasam 4-5 minute.
Se pastreaza foarte bine mai multe zile, in pungi de plastic alimentare.
Nessun commento:
Posta un commento