Ingredienti:
400 g cavolini - verze de Bruxelles
100 g burro -unt
parmigiano grattugiato -parmezan razalit
due noci - doua nuci
semi di girasole (a piacere) - seminte de floarea soarelui
sale - sare
Mondate i cavoletti togliendo le foglie rovinate più esterne e fateli cuocere al vapore per 15 minuti.
Quando saranno pronti, metteteli in una pirofila da forno, e cospargeteli di parmigiano, semi di girasole o noci, poco sale.
Aggiungete il burro e lasciate nel forno per circa 10 minuti a 200 gradi. Poi accendete qualche minuto il grill, fino a che sulla superficie dei cavoletti si formi una crosticina dorata.
Servite caldi.
De fapt nici nu stiu cum le spune in romana, ca abia in Italia i-am descoperit. Sunt de fapt niste verze in miniatura, mai dulci oarecum si care in Italia se fac cam asa, am ales una din retele care m-a atras mai mult.
Se curata si se fierb pe abur cam 15 minute.
Ii punem intr-o tavita sau cum se vede in imagine (un vas cu rezistenta la cuptor) si presaram parmezan, seminte sau nuci, putina sare. Adaugam untul si lasam la cuptor 10 minute la 200°C. Dam drumul la grill pana cand la suprafata se formeaza o crusta aurie. Se servesc calzi.
Nota: Verzisoare de Bruxelles: au doar 56 de calorii la suta de grame, fiind la fel de “usoare” ca broccoli. Previn aparitia cancerului de san, de esofag sau de stomac. Aroma amaruie a verzisoarelor de Bruxelles poate fi inlaturata cu un strop de lamiie.
400 g cavolini - verze de Bruxelles
100 g burro -unt
parmigiano grattugiato -parmezan razalit
due noci - doua nuci
semi di girasole (a piacere) - seminte de floarea soarelui
sale - sare
Mondate i cavoletti togliendo le foglie rovinate più esterne e fateli cuocere al vapore per 15 minuti.
Quando saranno pronti, metteteli in una pirofila da forno, e cospargeteli di parmigiano, semi di girasole o noci, poco sale.
Aggiungete il burro e lasciate nel forno per circa 10 minuti a 200 gradi. Poi accendete qualche minuto il grill, fino a che sulla superficie dei cavoletti si formi una crosticina dorata.
Servite caldi.
De fapt nici nu stiu cum le spune in romana, ca abia in Italia i-am descoperit. Sunt de fapt niste verze in miniatura, mai dulci oarecum si care in Italia se fac cam asa, am ales una din retele care m-a atras mai mult.
Se curata si se fierb pe abur cam 15 minute.
Ii punem intr-o tavita sau cum se vede in imagine (un vas cu rezistenta la cuptor) si presaram parmezan, seminte sau nuci, putina sare. Adaugam untul si lasam la cuptor 10 minute la 200°C. Dam drumul la grill pana cand la suprafata se formeaza o crusta aurie. Se servesc calzi.
Nota: Verzisoare de Bruxelles: au doar 56 de calorii la suta de grame, fiind la fel de “usoare” ca broccoli. Previn aparitia cancerului de san, de esofag sau de stomac. Aroma amaruie a verzisoarelor de Bruxelles poate fi inlaturata cu un strop de lamiie.
Super reteta..o fur si eu! Eu le fac de obicei calite cu ceapa si costita afumata.
RispondiElimina