Azi poate pentru ca era ziua mamei dar mi-a venit asa un chef de prajitura. Ceva dulce si bun, cu parfum de ciocolata si aroma de portocala. Asa ca am reluat reteta Torta al cioccolato adaugand sucul de la doua portocale si cam 100 de grame de ciocolata amaruie (topita in cuptor). In frisca am adaugat si putin lapte de cocos si rezultatul a fost...de exceptie!! Dar hai sa repet
Ingredientele:
80 g cacao
100 g unt
100 g nuci maruntite si trecute prin cuptor
200 g zahar
6 linguri faina (linguri cu varf)
200 ml frisca
100 ml lapte de cocos
6 oua
1 pachetel praf de copt vanilat
vanilina
sucul de la 2 portocale mici
100 g ciocolata amaruie topita
cam 6 linguri de zahar
Atentie sa nu ardeti nuca, trebuie lasata doar putine minute la cuptorul incins. Cand e prea arsa are gust amarui si mai bine renuntati la ea.
In timp ce bateti frisca sau albusele de ou amestecati in alt vas untul moale cu zaharul pana devine cremos. Adaugati galbenusurile, 2 linguri de zahar, cacao, nucile, vanilina, ciocolata topita, frisca batuta in care ati adaugat si laptele de cocos, albusurile batute spuma cu 4 linguri de zahar, sucul de portocale, faina si in final praful de copt. Amestecati usor si turnati in forme (cum am facut eu) sau intr-o forma de tort. Lasati la cuptor (deja cald) cam 30 de minute (depinde insa de forme) la 180°.
Eu n-am avut timp sa le decorez (le-au devorat asa ai mei plus ca ei le prefera fara nici un decor!) dar se pot decora dupa plac.
"jucariile mele" folosite azi - din ultimele achizitii :)
prajiturile ...care s-au "topit", n-am avut timp sa le fotografiez pe toate
Inchei cu un calduros La multi ani mamei mele (a implinit 83 de ani azi!) multa sanatate si sa ne vedem cu bine in ..Italia :)
Ii dedic unul din cantecele ei preferate:
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UUrGCHYOc1o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
In italiano qui.
Nessun commento:
Posta un commento