Ingrediente (asa cum am facut insa eu)
4-5 cartofi nu foarte mari
250 g sunca feliata
branza taiata subtirel de care aveti (eu am pus cascaval, parmezan si romano)
200 ml smantana
100 ml lapte
40 g unt
sare, piper, nucsoara (dupa gust)
In reteta originala era asa:
1 kg de cartofi
sunca (300 gr ) merge si bacon/slanina , pancetta/costita afumata felii si crudo
250-300 g brinza felii ( nu topita ) ci stil svaiter etc taiata subtire ca pentru toast
beshalmel din 50 unt, 50 faina, 500 ml lapte+ 2 linguri parmezan ras
sare, condimente dupa gust
Punem primul strat: cartofi (curatati) si taiati felii subtiri , sunca feliata, branza, smantana, lapte, putin unt, sare, piper, nucsoara si repetam straturile pana terminam cu un cartof feliat deasupra, putina sare. Se acopera si se dau la cuptor cam 15 minute, dupa care se descopera (eu am folosit hartia argentata) si se mai lasa cam 10-15 minute. Se serveste cald. Nu trebuie sa faca crusta deasupra dar dupa preferinte puteti lasa sa fie mai mult sau mai putin zemos/sec.
Nessun commento:
Posta un commento